Skip to content
Over Nancy

Kleurrijk, creatief & sprankelend

Ken je die foto van dat kleine meisje in de regen, stampend in de plassen met haar regenlaarsjes, met de tekst: ‘wacht niet tot de storm over gaat, maar dans in de regen’?
Yep, that’s me!

Ik koester het kleine meisje in mij en huppel graag door het leven, genietend van natuur, bloemetjes, kleuren en alle mooie mensen om mij heen.

Creëren vind ik heerlijk. Natuurlijk in de eerste plaats beelden, maar ook oude spulletjes een nieuw leven geven. Of iets maken voor een fotoshoot, omdat het net dat beetje extra geeft.

Net als de meeste roodharigen ben ik lekker eigenwijs, maar niet té. Ik kan goed luisteren en voelen waar een ander blij van wordt en dat vertalen naar een bijzonder en persoonlijk portret.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Met papa

Als kind…

…was ik al gek op fotografie. Mijn vader was lid van een fotoclub en had zijn eigen donkere kamer gebouwd op zolder. Een magische wereld!
Van de geur van de ontwikkelchemicaliën krijg ik nog steeds heimwee naar de Doka.

De liefde en passie voor fotografie bracht me van de fotoclub van mijn vader, via bedrijfsleidster van een fotozaak naar de Fotoacademie in Amsterdam.
Toen wist ik het zeker, ik wil alleen nog maar fotograferen. Ik krijg daar zoveel energie van, iedere opdracht is voor mij een cadeautje!

Perfectionistisch als ik ben, hou ik er van dat alles klopt in een foto.
Ieder detail krijgt de aandacht dat het verdient, zodat het beeld veel sterker wordt.
Dat begint met de achtergrond/locatie. Een studio vind ik te beperkend, ik ga er liever op uit om het perfecte plekje te vinden.
Maar kleding en ‘props’ (rekwisieten) zijn minstens zo belangrijk om het verhaal te vertellen. Ook daar help ik graag bij.

Het creëren van een Bijzonder Portret, van voorbereiding tot nabewerking, is wat ik het liefste doe!

Droomopdrachten

Van dit soort opdrachten ga ik dansen!
  • Als ik een (persoonlijk, familie- of zakelijk) portret op een bijzondere locatie mag maken, dat iets zegt over jouw/jullie verhaal
  • Als je mij vertelt over de persoon die het portret cadeau gaat krijgen en ik met die informatie een verhaal mag bedenken om te verbeelden in het portret
  • Als ik een portret mag maken waar je steeds naar blijft kijken, omdat je iedere keer weer iets nieuws ontdekt
  • Als ik een portret mag maken waar een knipoog(je) in zit
  • Als ik een ruwe-schets-idee krijg als uitgangspunt en ik zelf alles in mag kleuren qua uitvoering en details
  • Als ik álles uit de kast mag trekken om het perfecte beeld te creëeren!
Bosnimf
Back to top