Skip to content
Onderstaande foto’s zijn rechtenvrij te downloaden, mits fotograaf vermeld wordt.
Pers

Op 6 november 2021 heeft de Amersfoortse vakfotograaf Nancy Bos (Bijzonder Portret) de kwalificatie Brons Master behaald, toegekend door het Master Photographers Network (MPN). Een netwerk van professionele fotografen, dat als doel heeft het niveau van creatieve professionele fotografie op een hoog peil te houden. Nancy is sinds 2019 lid van de MPN.

Foto: Serge Duursma

Malheur

De titel van deze serie is ‘Malheur’ en betekent letterlijk ‘tegenslag’. Als je een kijkje neemt op Social Media zie je bijna geen foto’s van vervelende gebeurtenissen. Het zijn over het algemeen blije foto’s om te laten zien hoe leuk ons leven is. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar het is ook maar een halve waarheid. Iedereen ervaart in zijn leven in meer of mindere mate tegenslag en daar wil ik met deze serie graag een gezicht aan geven.
De schilderijen van huilende zigeunerkindjes hebben mij altijd heel erg geboeid.

Het zijn geen vrolijke prentjes, maar nog steeds mateloos populair door de puurheid en dramatiek. Geïnspireerd door deze schilderijen heb ik portretten gemaakt waarbij de mensen hun sociaal aanvaardbare masker voor een ogenblik laten vallen, om ons een inkijkje te geven in hun diepere emoties. Puur en oprecht als een kind.

Met deze serie heeft Nancy Bos haar Brons Master titel behaald op 6 november 2021, toegekend door een internationale vakjury.

Foto: Bijzonder Portret

Pers
Back to top